ERUDIO - EXPRESIA EDUCAŢIEI
 Carta ERUDIO  |  Statut 
Programe:   ERISMA |  ÎNTÂLNIRI |  WORKSHOP |  ATELIERE   ELUMNI 
 Contact 
în Media: despre noi

 

-
05.12.2007
link: Adevărul
Managerul dictator un model pe cale...
De Irina Bolboacă

Şeful autoritar, foarte încruntat şi veşnic ocupat pe care îl întâlnim în prezent în multe dintre companiile prezente pe piaţa autohtonă se va transforma în scurt timp într-un manager comunicativ. Asta dacă vrea ca businessul pe care îl conduce să progreseze. Cel puţin asta susţin o serie de specialişti în domeniul resurselor umane. În plus, pe măsură ce structura pe care o coordonează va fi mai performantă, managerii estimează că timpul pe care îl vor petrece la birou se va scurta. Viitorul va însemna însă şi o apropiere a managerului actual de caracteristicile unui leader. Sistemul duce lipsă de mentori.

(Pe larg ... )

 

-
22.11.2007
link: Gândul
Cosmin Alexandru - profesorul de branding personal
De Ioana Badiu

Una dintre cele mai noi tendinţe în marketing este branding-ul personal. Un om de afaceri sau orice altă persoană care doreşte să îşi creeze o reputaţie solidă trece printr-un proces de auto-branding în care îşi dezvoltă cariera prin maximizarea punctelor tari.

Acest lucru se învaţă, chiar şi în România.

(Pe larg ... )

 

-
13.11.2007
link: Bucharest Business Week
Obiective de crestere pe piata IT
De Paula Alexandrescu

Dinamismul este trăsătura sa definitorie. Dan Damian este pasionat de navigaţie, este actor amator, tată şi general manager în cadrul CIEL România, companie care oferă soluţii şi aplicaţii software pentru IMM-uri.

(Pe larg ... )

 

-
30.10.2007
Banii Noştri
Barcelona cea cu nas pudrat
De Denisa Mărunţoiu

Visam de multă vreme să vizitez Barcelona. Mă atrăgeau poveştile despre viaţa oraşului, monumentele lui şi spectacolul arhitectural oferit de Gaudi", mărturiseşte Mihaela Gînju, ale cărei gânduri încă mai hoinăresc prin Catedrala Sagrada Familia, parcul Guell şi casa Vicens, câteva destinaţii turistice de bifat obligatoriu odată ajunşi în Barcelona. "Oraşul are o frumuseţe densă, variată, care mi-a dat senzaţia că la naşterea lui s-au adunat toate cele 13 ursitoare-arhitecţi şi că fiecare 1-a dăruit cu ce avea mai bun şi mai expresiv", spune Gînju. Dar pe lângă arhitectura unică în lume, capitala Spaniei înseamnă şi o nebună viaţă socială, distracţii şi plăceri culinare nesăbuite, dar imposibil de controlat.

(Pe larg ... )

 

 

Cât de creativ poţi fi pentru a umple golurile dintr-un CV
De Ioana Badiu

La inaugurarea primului zbor transatlantic al companiei aeriene Virgin, Richard Branson, preşedintele grupului, şi-a scos haina roşie, a transformat-o în covor la intrarea în aeronavă şi a invitat primii pasageri să urce.

 

 

-
25.09.2007
link: Business Standard
Leadership şi educaţie
De Mihaela Gînju

Am auzit de la oameni aflaţi în poziţii de conducere că nu are sens să mai meargi la şcoală de vreme ce ai dovedit că poţi obţine rezultate foarte bune făcând uz de propria experienţă.

La polul opus, am întâlnit manageri care se pot lăuda cu aceleaşi realizări excepţionale, dar care consideră că au reuşit tocmai pentru că au pus preţ pe instruire şi de aceea se supun unui proces continuu de educaţie.

Din perspectiva performanţei în cifre, ambele drumuri par perfect egale, căci discutăm strict despre competenţă profesională.

(Pe larg ... )

 

-
29.06.2007
link: Avantaje
Pasiunea ca stil de viaţă

Toţi avem hobby-uri care ne înfrumuseţează viaţa şi fiecare din noi a avut un vis pe care, în viaţa reală, dintr-o jenă prost înţeleasă, din delăsare, lipsă de timp sau încredere, nu l-a urmat...

Viaţa, ca o piesă de teatru. Bună sau rea? Tu hotărăşti!

(Pe larg ... )

 

Dive şi Gangsteri la Erudio

După o săptămână la birou, sâmbătă, 26 mai, ne-am lepădat de costume, cravate şi telefoane şi ne-am jucat de-a maşina timpului. Pentru o seară ne-am întors în timp, mai exact în anii ’20: un decor ideal – La Scena, o casă din perioada interbelică, muzică purtând patina timpului, dive strălucitoare şi graţioase, gangsteri periculoşi şi galanţi fumând tacticoşi trabucuri, zâmbete, aer proaspăt şi poftă de viaţă.

(Pe larg ... )

-
31.05.2007
link: Business Standard
Managerii, actori la teatru
De Delia Budurca

Managerii de top, cand sunt foarte stresaţi din cauza afacerilor, se relaxează. Dar nu numai mergând la teatru ca să aplaude anonimi în întuneric, ci şi să urce pe scenă şi să fie recompensaţi cu muzica aplauzelor.

Aşa s-a întâmplat luni seara la Nottara, când, în rolul Feciorul din “Căldură mare” de I.L. Caragiale, a strălucit Dan Damian, director general Ciel România, în Tipătescu (“O Scrisoare pierdută”) a punctat Gabriel Stanciu, director general Alstom, iar “Careul de Dame” de Gh. Brăescu s-a jucat între Dana Untescu, director de resurse umane la Xerox, Monica Udrescu, director Credit Risc Raiffeisen Bank, şi Doina Popescu, director executiv GfK. Spectacolul a cuprins scene din “Căldură Mare”, “O noapte furtunoasă” şi “O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi “Careul de Dame” de Gh. Brăescu.

(Pe larg ... )

 

Povestea unui vis de primăvară
Teatru în patru acte, cu prolog şi epilog

Prolog : La ceremonia de absolvire a celei de-a doua promoţii Erisma, Roxana Stanciu, cunoscută de-atunci ca Alice din Ţara Minunilor, a ţinut un discurs sau, mai bine zis, ne-a spus o poveste. Povestea experienţei la Erisma, a călătoriei ei prin Ţara Minunilor. Povestirea n-a avut doar happy-end-ul clasic, ci a avut un final fericit şi deschis, care spunea că, deşi drumul prin Ţara Minunilor se termină, lucrurile bune – minunile, sunt de-abia la început, pentru că praful de zâne e la fiecare dintre noi.

(Pe larg ... )

 

Actorii din business
De Delia Oniga

Să conduci o afacere poate fi uneori foarte asemănător cu a juca într-o piesă de teatru. Managerii, asemenea actorilor, trebuie să-şi interpreteze propriul rol, să fie foarte hotărâţi când vor să ducă la capăt o tranzacţie şi, de ce nu, uneori chiar să disimuleze anumite stări pentru a "fenta" concurenţa. Nouă manageri români au acceptat să coboare de pe scena de business pentru a urca pe cea reală, de la Teatrul Nottara.

(Pe larg ... )

 

-
08.05.2007
link: Business Week România
Managerii pe scenă

Când aţi fost ultima dată să vedeţi o piesă de teatru? Dar să o jucaţi? Întrebarea nu vizează doar actorii, ci şi managerii.

Săptămâna trecută au avut loc la Teatrul Nottara două reprezentaţii susţinute de primii absolvenţi ai programului de educaţie Erisma - Leadership Creativ derulat de asociaţia Erudio.

(Pe larg ... )

 

-
03.05.2007
link: Cotidianul
Managerii de top se dau în spectacol
de Gabriela Lupu

 

Câţiva dintre managerii celor mai importante companii din România învaţă într-un curs special la Asociaţia Erudio cum să comunice mai bine şi să-şi stăpânească emoţiile, cum să-şi îmbunătăţească atitudinea şi discursul în public avându-i ca profesori pe Ioana Pârvulescu, la scriere creativă, pe Robert Turcescu şi Sorin Vulpe, la dialog şi dezbatere, pe actriţa Oana Pellea şi criticul Marian Popescu, la Tehnici teatrale.

(Pe larg ... )

 

Dragoş Bucurenci, în răspăr cu toată lumea
de Rodica Nicolae

[..]

De ce aţi urmat cursurile programului Erudio?

Propunerea a venit într-un moment în care chiar nu ştiam ce vreau să fac mai departe. Pentru mine a fost o tentativă de escape. Ideea ca o zi pe săptămână să mă aflu la nişte cursuri susţinute de oameni pe care-i admiram foarte mult mi-a surâs. Nici un moment nu am prevăzut ce avea să se întâmple.

(Pe larg ... )

 

-
27.04.2007
link: www.smartfinancial.ro
Top managerii - pe scena Teatrului Nottara

 

Asociaţia Erudio lansează un proiect artistic inedit - Clubul de Teatru Erudio - ai cărui membri nu sunt actori profesionişti, ci manageri din companii româneşti şi multinaţionale, absolvenţi ai programului de educaţie Erisma - Leadership Creativ,

(Pe larg ... )

 

Toată lumea e o scenă
de Rodica Nicolae
All the world’s a stage,/ And all the men and women merely players;
They have their exits and their entrances, /And one man in his time plays many parts […]
William Shakespeare, As you like it

La început a fost ideea creării unei asociaţii care să realizeze proiecte de educaţie. Aşa s-a născut Asociaţia Erudio. Dorinţa iniţiatorilor a fost să ofere pieţei ceva altfel, o gură de aer proaspăt; aşa că au creat un spaţiu la graniţa dintre lumea culturală şi cea a afacerilor, un loc al dialogului şi al unor experienţe care să-i îmbogăţească spiritual, afectiv şi profesional pe cei care le trăiesc.

(Pe larg ... )

 

-
26.04.2007
link: Adevărul
Manageri români de top au ales să devină actori
de Evelyn Badea

 

După absolvirea cursurilor de leadership creativ, ei au înfiinţat Clubul de teatru Erudio.

Primele spectacole ale Clubului de Teatru Erudio, care au avut loc luni şi marţi la Teatrul Nottara, s-au bucurat de un succes neaşteptat. Fapt uimitor, mai ales că este vorba despre un club de teatru născut la iniţiativa câtorva manageri din mari companii româneşti şi multinaţionale, absolvenţi ai cursurilor Erisma - de leadership creativ.

(Pe larg ... )

 

-
02.03.2007
link: Ziarul Financiar
Atenţie, urmează staţia Perfecţiune!
de Iulia Stancu

De mai mult de un an există şi o şcoală special creată pentru manageri. La Erudio scopul e de a învăţa „leadership-ul creativ”, dar despre cursuri se spune că „îmbunătăţesc capacităţile de persuasiune şi motivare în orice situaţie”. În 4 module aplicative şi 3 inserturi teoretice (tot pachetul fiind 4.500 euro), cursanţii învaţă să scrie creativ de la Ioana Pârvulescu şi să dezbată cu Robert Turcescu.

(Pe larg ... )

 

-
16.01.2007
link: www.metropotam.ro
Interviu cu Liviu Papadima
de Cristina Foarfă

[…]

Ce mai faceţi, în afară de facultate? De exemplu, ce este Erudio?

Erudio pentru mine a fost o mare aventură. S-a născut dintr-o cu totul altă zonă faţă de cea în care am trăit şi continui să trăiesc şi asta datorită unor prieteni din lumea de afaceri, care m-au cooptat în aventura asta.

Am încercat să facem un fel de punţi între lumea culturii şi lumea afacerilor. E o idee care se vehiculează acuma foarte des, dar se fac prea puţine lucruri concrete în acest domeniu şi Erudio a fost unul dintre ele.

(Pe larg ... )

 

 

 

 
 
Video ERUDIO: 
 
Video ERUDIO: 
 Neagu Djuvara - Declinul civilizaţiei occidentale. Noi încotro?
Neagu Djuvara
Declinul civilizaţiei
occidentale. Noi încotro?

la Întâlnirea ERUDIO
din 11 noiembrie 2009
 
Video ERUDIO: 
 Andrei Plesu - La ce (mai) e buna cultura?
Andrei Pleşu
La ce (mai) e bună cultura?

la Întâlnirea ERUDIO
din 11 februarie 2010
 
Video ERUDIO: 
 Horia-Roman Patapievici - Despre Expresivitate
H.R. Patapievici
Despre Expresivitate

la A Treia Conferinţă de
Leadership Creativ
 
Recomandare Specială
Ioana PÂRVULESCU
Ioana Parvulescu
recomandă
Horoscop Literar
 
 
 
 
 
 
 
 
Parteneri
Maastricht School of Management
Artmark - Institutul de Management al Artei
Avenor College
Parteneri Media
CariereRadio Guerilla 24 FUNWall Street
   
Site de Adrian Pop © 2005 -  ERUDIO