ERUDIO - EXPRESIA EDUCAŢIEI
 Carta ERUDIO  |  Statut 
Programe:   ERISMA |  ÎNTÂLNIRI |  WORKSHOP |  ATELIERE   ELUMNI 
 Contact 
în Media: de noi
-
29.11.2005
link: lansare ERUDIO
La început de drum
de Cosmin Alexandru, în numele ERUDIO

În ziua în care Miki, Georgiana, Liviu şi cu Adi mi-au vorbit prima dată, acum câteva luni, de schiţa proiectului de educaţie ce avea să devină Asociaţia ERUDIO, şi mi-au propus participarea la materializarea lui, entuziasmul meu a fost imediat şi deplin. Simţeam foarte viu că ideea întruchipează o nevoie pe care o intuiam ca fiind nu doar a pieţei, ci şi a mea, personală. Nevoia de altceva în viaţa „de business”, nevoia de aer proaspăt, de paradigme diferite, de experienţe care să mă îmbogăţească spiritual, afectiv şi profesional.

Posibilitatea de a lucra cu oameni pe care îi apreciam foarte mult, de a învăţa de la ei şi de a construi împreună cu ei, era una pe care am privit-o ca pe o enormă şansă de a progresa. De aceea i-am dedicat, de atunci, zile şi nopţi de muncă.

Între timp, echipa care e implicată în Erisma - primul program al asociaţiei - s-a lărgit, iar din ea fac parte în prezent oameni a căror colaborare dă o valoare de prim rang întregului demers.

(Pe larg...)

 

 

-
29.11.2005
link: lansare ERUDIO
Atenţie la Schopenhauer!
de Gabriel Liiceanu

Vă amintiţi pesemne cu toţii vorba lui Cioran „Când ies pe stradă, primul cuvânt care îmi vine în minte este <crimă>”. Evident, potenţialii clienţi ai lui Cioran nu urmaseră un curs de „arta socializării”.

Adevărul e că ne raportăm la „ceilalţi” şi îi purtăm în noi în fiecare clipă. Prin chiar constituţia noastră. Respirăm cu toţii în aerul neştiut al „celorlalţi”, aşa cum respirăm în aerul obiectelor care ne înconjoară la tot pasul sau în aerul (nu întotdeauna respirabil, nici el) al propriei noastre fiinţe.

(Pe larg...)

 

-
29.11.2005
link: lansare ERUDIO
Comunică! E simplu?!
de Robert Turcescu

Nu port nici şapcă nici măcar bască, dar daţi-mi voie cel puţin să strig „Jos pălăria!” în faţa ideii de a crea o şcoală de comunicare în România zilelor noastre. O spun special aşa, pentru că, într-o altă Românie, una de peste douăzeci de ani să spunem, comunicarea va fi, probabil, un exerciţiu firesc, cu sincope şi stângăcii scuzabile. România de azi însă, vorbeşte, vociferează, monologhează, strigă, urlă de-a dreptul câteodată, geme, scuipă cuvinte şi onomatopee, dar de comunicat comunică prea puţin sau deloc. Mirare? Priviţi cu atenţie oricare dintre evenimentele petrecute în istoria noastră recentă şi foarte recentă. De la mineriade şi crize guvernamentale, până la ieşirile în stradă ale sindicatelor (a se vedea recenta grevă a profesorilor!) toate au drept cauză o mai mică sau mai mare lipsă de dialog. Dialogul firesc, ping-pongul cu argumente şi contraargumente. Comunicarea.

(Pe larg...)

 

-
29.11.2005
link: lansare ERUDIO
În educaţie e vorba despre valori şi despre oameni
de Liviu Papadima

Când te uiţi pe sondajele de opinie din România privind educaţia, observi o sumedenie de bizarerii. Cei mai mulţi dintre cei intervievaţi sunt convinşi că educaţia nu aduce bani şi nu contribuie cu nimic la o carieră de succes. Sunt iarăşi majoritari cei care şi-ar da copiii la studii măcar cât să ia o diplomă de universitate. Să înţelegem din asta că românii nu doresc nici bani nici carieră odraslelor lor?

(Pe larg...)

 

-
29.11.2005
link: lansare ERUDIO
Nevoia de lideri
de Adrian Stanciu

Una din activităţile mele frecvente în practica mea de consultant este evaluarea potenţialului managerial şi de leadership. Pentru asta folosim o varietate de instrumente, cel mai adesea observaţii structurate în situaţii simulate. Este absolut uimitor pentru mine cât de puţin e aplicat şi înţeles conceptul de leadership de către managerii cu care lucrez. Un caz pe care-l citez frecvent este cel al unui manager care i-a spus unui subordonat, într-o întâlnire de corectarea performanţei „trebuie să devii mai motivat!”.

Henry Ford obişnuia să spună „Why is it that every time that I ask for a pair of hands, a brain comes attached?”. Între timp lumea afacerilor a evoluat mult şi oamenii înţeleg că e o mare diferenţă între organizaţiile care capacitează energiile interne şi motivaţiile oamenilor şi cele care doar le cer să îndeplinească sarcini: primele sunt mult mai eficace pe termen lung.

(Pe larg...)

 

 

 

 

 
Video ERUDIO: 
 
Video ERUDIO: 
 Neagu Djuvara - Declinul civilizaţiei occidentale. Noi încotro?
Neagu Djuvara
Declinul civilizaţiei
occidentale. Noi încotro?

la Întâlnirea ERUDIO
din 11 noiembrie 2009
 
Video ERUDIO: 
 Andrei Plesu - La ce (mai) e buna cultura?
Andrei Pleşu
La ce (mai) e bună cultura?

la Întâlnirea ERUDIO
din 11 februarie 2010
 
Video ERUDIO: 
 Horia-Roman Patapievici - Despre Expresivitate
H.R. Patapievici
Despre Expresivitate

la A Treia Conferinţă de
Leadership Creativ
 
Recomandare Specială
Ioana PÂRVULESCU
Ioana Parvulescu
recomandă
Horoscop Literar
 
 
 
 
 
 
 
 
Parteneri
Maastricht School of Management
Artmark - Institutul de Management al Artei
Avenor College
Parteneri Media
CariereRadio Guerilla 24 FUNWall Street
   
Site de Adrian Pop © 2005 -  ERUDIO